Ще има ли кръгово кръстовище на западния вход на гр.Пирдоп?

 

Дали ще има кръстовище с кръгово движение на западния вход на гр.Пирдоп? Вероятно да, но най-рано през следващата 2022 година. „Средногорие Медия“ потърси информация по въпроса от Агенция „Пътна инфраструктура“, задавайки въпроси за изграждането на такъв пътен възел, свързан с изграждането на новия Ритейл парк „Средногорие“.

От отговорите на агенцията става ясно, че вход-изхода от и за Ритайл парка ще се осъществява с пътна връзка чрез триклонно кръстовище за крайпътен търговски обект. Пътната връзка за обекта ще бъде само от локалното платно с широчина 6 метра.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават още, че в Агенцията е постъпило за съгласуване инвестиционно намерение от община Пирдоп за промяна на организацията на движение на път I-6 София – Бургас /км 195+860/ при входа на Пирдоп и замяна на Т-образното кръстовище с кръгово. Става ясно още, че към момента експертите разглеждат представената проектна документация и подготвят указания към разработката, след изпълнението на които АПИ ще изрази окончателно становище по инвестиционното намерение за изграждане на кръговото кръстовище.

От АПИ уточняват, че техният бюджет е в пряка зависимост от приемането на републиканския бюджет за 2022 година от Народното събрание, след което би станало напълно ясно кога ще бъде финансирано изграждането на кръгово кръстовище на западния вход на гр.Пирдоп.

 

Публикувана на: 2021-12-01
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"