Ще има ли приют за бездомни кучета в Пирдоп?

 

Проблемът с бездомните кучета в района остава нерешен вече много години. Най-голямата община в Средногорието – община Пирдоп също не е в състояние да разреши този обществено значим проблем. Проблемът съществува и в другите общини в региона както и на територията на големите предприятия.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров сподели притесненията си относно решаването на този проблем в общината.

„Проблемът с бездомните кучета, както казах бях си го поставил за цел да го реша и бях убеден, че ще го реша. Оказа се, че съм си поставил една много трудна за осъществяване цел. На този етап вече, бих казал невъзможна предвид нещата, които се случват в цялата страна.“

Кметът сподели, че една от възможните идеи за решаване на този въпрос, е изграждането на приют за бездомни кучета на територията на общината и по-конкретно в бившия диспансер. Има изготвен идеен проект за приюта от млада дама от града.

„Една от идеите е да бъде изграден приют за такива бездомни кучета на територията на диспансера, тъй като комуникациите като ток и вода са налични. Отстоянието от населеното място го има. Теренът също е подходящ – девет декара е, да има и сгради, но има как да бъде изградено нещо, което да функционира така, както трябва.“

Община Пирдоп е предприела действия за получаване на собствеността върху имота на бившия диспансер. На последното си заседание ОбС-Пирдоп взе такова решение. Дали ще има или няма да има приют за бездомни кучета зависи от много въпроси като един от най-важните е дали всички общини от района ще намерят съгласие и средства за финансирането му.

„Тук се говори за една инвестиция от около 300 хил.лева, след това от около още 200 хиляди лева за издръжка на приюта за една година. Не виждам как ще се случи това от седемте общини, малко ми е, нали знаете, че финансово не сме чак толкова добре всички общини на територията на Средногорието“.

Оказва се, че разрешаването на проблема с бездомните кучета има решение с изграждането на приют, но за това трябва съгласие между общините в района за да бъде финансиран и устойчив във времето.

 

Публикувана на: 2022-01-12
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"