Спас Чернев извади кръста в Златица

 

За пореден път Спас Чернев от Златица извади кръста на Йордановден. Днес той и още трима смелчаци се хвърлиха в студените води на Спасовото кладенче. Спас беше най-съобразителен и бързо извади богоявленския кръст.

Преди хвърлянето на кръста, отец Йордан отслужи кратка празнична литургия пред събралото се множество. След церемонията отец Йордан поръси присъстващите за здраве и пожела на всички здрава година. Кметът на община Златица Стоян Генов приветства присъстващите и смелчаците, които се хвърлиха за кръста. Той им раздаде малки подаръци заедно с парични награди. Кметът подари на именика отец Йордан икона на „Св.Йоан“ по повод на празника.

От община Златица бяха подготвили вино и сладки за присъстващите.

 

Публикувана на: 2022-01-06
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"