Тържествено откриха новата учебна година в Чавдар

 

Днес официално беше открита новата учебна година във ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Чавдар. В двора на учебното заведение се събраха ученици, учители, родители и гости за тържественото откриване на учебната година. Празничната програма започна с химна на Република България. Беше посрещнато и училищното знаме. Приветствия към всички присъстващи отправиха директорът на детска градина „Щастливо детство“ Величка Велкова и директорът на училището Мария Дурчева.

/приветствия на Величка Велкова и Мария Дурчева/

Официални гости на празничното тържество бяха кметът на община Чавдар Григор Даулов, председателят на общинския съвет Мария Томева, секретарят на общината Павлина Павлова, председателят на обществен съвет към училището Антон Митов, почетния гражданин на Община Чавдар Пенчо Геров, служители в общинска администрация, общински съветници. Специален гост на тържеството беше авторът Мария Лалева. Тя приветства всички присъстващи и изрази огромната си радост, че е част от празника:

/приветствие Мария Лалева/

Децата от вокалната група към училището с ръководител Невелина Сараджова изпълниха тематична песен за първия учебен ден. Празничната програма продължи с рецитал на ученици. Малчуганите от детската градина заслужено бяха бурно аплодирани за изпълненията на стихче и песничка.

Няколко ученици преобразени в приказни герои разказаха колко е важно децата да учат. Учениците в първи клас тази година са 14 и бяха подготвили рецитал и песен, с които се изявиха. Представител на родителите поднесе поздравления към директора, учителите и учениците.

Празничната програма завърши с изпращане на училищното знаме. Приветствие към всички отправи кметът на Чавдар Григор Даулов.

/приветствие Григор Даулов/

Г-жа Дурчева плисна менче с вода и жито и пожела „На добър, час“. Кметът Даулов удари първия училищен звънец. Най-малките ученици за първи път прекрачиха прага на училището, водени от по-големите ученици. Те бяха посрещнати в сградата на училището с питка. Учебната година започна с много трепет и вълнение.

 

Публикувана на: 2022-09-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"