Тържествено отпразнуваха 90г. ПГ-Златица

 

На 12 май ритуалната зала към читалище „Христо Смирненски“ се изпълни с много гости и партньори на Професионална гимназия „Златица“ за празнична церемония по повод отбелязването на 90 години на учебното заведение.

Във фоайето на читалището възпитаници на гимназията бяха подредили изложба от снимки или модели на различни технико-инженерни възли и детайли, сътворени от тях. Посетителите с интерес оглеждаха различните модели.

Тържествената част беше поставена от Величка Баланова. В приветствието си към всички присъстващи директорът на професионалната гимназия припомни накратко историята на учебното заведение и факта, че е извървян дълъг и трънлив път в продължение на 90 години:

/приветствие Баланова/

Дузина възпитаници на учебното заведение старателно и последователно разведоха публиката из дългогодишната история на учебното заведение, припомняйки дългия път, различните етапи и имена на училището до днешното й име – Професионална гимназия „Златица“.

/изказвания ученици/

Професионалната гимназия в Златица получи много приветствия и поздравителни адреси. Сред тях бяха такива от кмета на община Златица Стоян Генов, председателя на ОбС-Златица Любомир Цветков, проф.д-р Любен Тотев и много други.

/поздравления Цветков, проф.Тотев, Стоян Генов/

В края на тържественото отбелязване на 90-та годишнина директорът Величка Баланова връчи специално изработени плакети за всички партньори на учебното заведение. Сертификати получиха представителите на медодобивната кампания между Златица и Пирдоп, златодобивната компания в Челопеч и рудничната компания край Мирково заедно с представителите на инженеринговите фирми включително и местните медии.

 

Публикувана на: 2023-05-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"