Учебните заведения в Пирдоп откриха новата учебна година

2019-09-16 18:02
 

С нетърпение и надежди учебните заведения в Пирдоп отвориха врати за началото на новата учебна година.

С официална церемония най-малките жители на града – възпитаниците на детска градина «Пека и Карло Чоконяни» започнаха учебната година. Тази година тържеството беше по-специално, заради обновената и ремонтирана сграда на детското заведение. В раните сутрешни часове в двора на градината се събраха малчуганите и техните родители и близки. Децата от подготвителната група поздравиха всички с музикално поетична программа. Те пяха и рецитираха пред погледите на кмета на общината Ангел Геров и заместник-кмета Вера Бойчева. Директорът на детското заведение Дамянка Алипиева приветства всички, поздрави за началото на учебната година и пожела много здраве. Тя изрази задоволството си от извършения ремонт. Кметът Геров поздрави всички и пожела още бъдещи успехи на преподаватели и възпитаници. Последва официалното прерязване на лентата на новата придобивка. Алипиева присна менче с вода и възпитаниците на детското заведение бяха посрещнати с питка и сол, минавайки под арката от цветни балони.

С тържество започна новата учебна година и в СУ „Сава Савов”. По традиция, началото беше дадено с химна на Република България и издигане на родния трибагреник. Беше посрещнато и училищното знаме. На събитието присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, множество учители, ученици, родители и гости. С рецитал и музикални изпълнения възпитаници на средното училище поздравиха всички свои съученици и приятели. Приветствие към присъстващите отправи директорът на гимназиалното училище Цвятко Четьов. В словото си той отбеляза, че бъдещето се случва в училището и призова всички да почитат училището и учителите. Четьов специално приветства с «Добре дошли» осмокласниците и най-малките си възпитаници - петокласниците. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров поздрави младите хора и техните преподаватели с началото на учебната година. Той пожела успехи в учебния и извънучебен процес. Геров увери, че най-доброто образование и най-добрите учители са именно в това училище. От името на общината кметът направи подарък на всеки ученик – тетрадка с лика на Тодор Влайков и послание. Отец Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет за здраве и успехи. Удари първият училищен звънец и тържествено бяха посрещнати учениците на гимназията.

Дворът на Начално училище «Тодор Влайков» се изпълни с ученици и родители за началото на учебната година. Под звуците на химна беше издигнато българското знаме. Беше посрещнато и училищното знаме. Ученици поздравиха множеството с музикално-поетична програма. Приветствие отправи директорът на учебното заведение Евдокия Богданова. Тя пожела много здраве на деца и учители, много успехи и спорна учебна година. Поздравленията си за първия учебен ден отправи и кметът Геров. Той увери в отличната подготовка, която дава училището и поднесе подаръците си. Родителите на най-малките ученици отправиха поздравления и пожелания за здрава и успешна година. С много трепет и вълнение първокласниците изрекоха клетва за ученолюбие, родолюбие и доброта. 65 първокласници бяха посрещнати от тържествения звън на първия училищен звънец и за първи път прекрачиха прага на родното училище.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"