Ученици от ПГ Златица започнаха практическо обучение

 

На специално събитие в Мултифункционалната зала на Обогатителен комплекс, Мирково, „Елаците-Мед” и „Геострой” посрещнаха първия випуск ученици от ПГ „Златица“, които започват своето практическо обучение в реална работна среда. Те ще придобиват практически опит по специалностите „Електрообзавеждане на производството“ и „Автотранспортна техника“.

Учениците бяха приветствани от представителите на двете компании. Представител на професионалното училище благодари на дружествата-партньори за съдействието.

Програмата продължи с представяне на корпоративни филми на дружествата-партньори. Учениците се запознаха с наставниците, които ще бъдат отговорни за тяхното обучение през следващите две години.

Беше организирана и производствена обиколка, в която младежите научиха подробности за процесите на преработка на руда. Те заявиха голямата си мотивация да практикуват своите професии в големите компании и изразиха надежда да намерят своята реализация в тях.

Припомняме, че компаниите от едрия бизнес в района на Средногорието са партньори по проекта за дуална форма на обучение на професионалната гимназия в Златица.

Така подпомагат младите хора в ранния им избор на професия. Придобиването на практически опит по време на обучението дава шанс на младежите да започнат работа във фирмите-партньори веднага след завършване, а работодателите имат възможност да привлекат качествено обучени кадри за своите производства.

 

Публикувана на: 2021-10-08
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"