Ученици от района посетиха рудника в Челопеч

 

През изминалите две седмици „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ посрещна четири групи ученици.

Ученици от по-горните класове в училищата СУ "Любен Каравелов" гр. Копривщица, Професионална гимназия "Златица", Професионална гимназия по механоелектротехника – гр. Пирдоп и СУ "Св. Паисий Хилендарски" гр. Златица, заедно с техните преподаватели посетиха Дружеството в периода 29 април – 10 май.

Всички ученици бяха посрещнати в Административната сграда, където се запознаха с дейността на компанията и различните отдели и професии. Младежите посетиха СМАРТ центъра, който дава възможност за наблюдение на подземния рудник в реално време.

Учениците от ПГ "Златица", избрали дуланото обучение, имаха възможност да направят "пробно стажуване" в Дружеството, посетиха Ремонтно-механичен цех и Обогатителна фабрика. Тази възможност имаха и възпитаниците на ПГМЕ - гр. Пирдоп. Благодарение на очилата за виртуална реалност, гостите посетиха подземния руник "Челопеч".

Преди края на посещението си, учениците от СУ "Любен Каравелов" гр. Копривщица се срещнаха с проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на компанията за България. Той отговори на въпроси и се получи интересна дискусия.

Визита на учениците от СУ "Св. Паисий Хилендарски" гр. Златица премина и през най-новата зала за „Творчество и резултати“, където се стимулират креативните идеи.

Те бяха едни от първите посетители, които успяха да видят едно от нововъведенията в компанията, а именно работното място на една от минните машини. Машината съвсем скоро ще слезе на 600 метра под земята и ще бъде управлявана от седмия етаж на административната сграда на рудника. В края на посещенията си учениците получиха подаръци за спомен.

 

Публикувана на: 2022-05-18
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"