В Антон монтират камери за видеонаблюдение

 

От община Антон съобщиха, че със собствени средства стартира процедура по монтаж на камери за видеонаблюдение.

През уикенда бяха поставени първите 20 камери. Намеренията са в следващите седмици да бъдат поставени предвидените 50 камери, а след това още 50. В общината ще има център за наблюдение и контрол. Това заяви специално за „Средногорие Медия” кметът на община Антон Андрей Симов.

Андрей Симовкмет на община Антон: „Принципно камерите са необходимост за целия район. Предполагам, че и други общини наблягат на сигурността и спокойствието за жителите си. Затова ние сме предприели действия по монтаж на първите 50 в Антон, които ще се монтират, като смятам, че в близко бъдеще те ще нарастнат до 100 камери и ще е абсолютно достатъчно да се контролира движението в цялото село и на хора и на автомобили. Както се казва: „дай Боже да не се използват тези неща”, да не се налага да ги ползваме, но ще си имаме контролен център в общината, в който ще може да се наблюдава абсолютно всичко. Двама човека, които са мои технически секретари постоянно ще имат видео връзка с камерите, и достъп, както и дежурният в общината в зависимост от това кой е на смяна. Вече са монтирани около 20. Предполагам, че до 2 месеца ще бъдат монтирани и останалите 30, като всяка събота и неделя ще се монтира на различен обект. Изработката на камерите е с надеждата да изкара около 20 години и ако няма нещо форсмажорно или инцидентно, което да се случи, не би следвало да бъдат ремонтирани.”

От името на община Антон кметът Симов изказа благодарност към всички семейства, които предоставят домовете си за монтаж на DVR устройствата.

Андрей Симовкмет на община Антон: „Стартира кампания, на която не сме давали особено голяма гласност, но хора, семейста с къщи в Антон, които живеят в землището на Антон, предоставят домовете си за монтаж на DVR устройства, което от една страна позволява монтажа на такъв вид оборудване, от друга страна пък много го поевтинява, защото това само по себе си не изисква монтаж на оптични кабели, табла за захранване, ток или акумулатор с панел или каквото и да било друго като разходи за интернет. Просто хората в различните точки на Антон си предоставят точка вкъщи, на която едно DVR устройство се монтира.”

Първите места, на които се извършва монтажна дейност са парка „Дълбок”, здравния дом и централния парк, детската площадка и район Чотовица, на източния край на селото и детската площадка там, източния и западния вход на Антон и главната улица „България”.

Публикувана на: 2021-03-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"