В Антон почетоха своя патрон Стефан Минев

 

В Антон почетоха Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Кметът на общината Андрей Симов и граждани застанаха пред паметника на патрона на селото Стефан Минев в парка в центъра на селото. Бяха поднесении венци и цветя от името на общината и признателни жители. Специално по повода младата Габриела Гостева от Антон изненада кмета и му връчи портрет на Стефан Минев, рисуван от нея. Симов благодари за трогателния жест и отбеляза нейните постижения в образованието и приноса ѝ за популяризирането на селото и обеща да дари портрета на общината.

Андрей Симов – кмет: Трудно успявам да се разчувствам, но определено този подарък е безценен за мен. Безценен, защото много добре познавам историята на моето село и историята на моето семейство. Най-вече съм щастлив, че познавам самата история от семейството си. Това е патрона на нашето село и дължим на него абсолютно всичко за това, може би, да го има селото, да се казва Антон. Не случайно и надписа на венеца, който поднесох от името на общината е “76 години безсмъртие”. Ние никога няма да забравим своята история и какво Стефан Минев е направил за нашето село. Габриела Гостева е едно от най-талантливите деца, които познавам аз към този момент и смея да твърдя, че ако имаше повече млади хора с нейното възпитание и с начина, по който тя познава историята си, вечерно време щяхме да гледаме по-добри новини. Искрено съм щастлив, че приемам този подарък днес като обещах той да бъде дарен за община Антон. Както казват моите родители “винаги трябва да имаш някой, който да пази гърба ти”. Този портрет ще бъде разположен зад моя стол в работния ми кабинет, за да има винаги някой, който да пази гърба ми. Приемам го с чест и най-голямо достойнство. Не съм получавал по-скъп подарък, така че да ме кара да се чувствам достоен гражданин.”

Кметът Симов връчи на ученичката Габриела Гостева и на дългогодишната учителка и виден общественник в Антон г-жа Гостева символични подаръци.

Публикувана на: 2020-06-02
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"