В Антон подменят водопровод. Предстои асфалтиране

 

От няколко дни в Антон се подменя водопровода по част от улиците и се подготвя асфалтирането им. Това става с общински средства като част от програмата на кмета Андрей Симов, за този мандат. Специално за „Средногорие Медия” кметът заяви, че докато се чака финансиране за асфалтиране на седем улици в селото, с общински средства се работи по други няколко. Така до края на мандата му се очаква селото да има подменен водопровод почти на сто процента.

Андрей симов – кмет “Много е важно гражданите да пият хубава вода. Ние смеем да се похвалим, че Антон е с близо 80-90% сменен водопровод за питейна вода. Имаме около 4 или 5 участъка, които са със стар железен водопровод, който е в очаквано лошо състояние. Със собствени приходи сме предприели действия по сменянето на водопровода на улица “Александър Стамболийски”. Ремонтът е към края на етапа си. Смятаме, че ще можем да си позволим в следващ месец да започнем още една улица, цялостно сменяне на водопровод. Именно част от улица “Стара планина”. Той е един доста голям участък от около 250 метра. Ще бъде ремонтиран в рамките на три седмици. Тъй като предвиждаме асфалтиране на две улици със собствени приходи тази година. Следващата година, може би, още две. Хубаво е, преди асфалтиране да бъдат подготвени с нов водопровод, за да нямаме аварийни ремонти. От бюджета успяваме да си асфалтираме годишно, по бъдещи разчети, които успявам да си създам, около две улици. Пълно асфалтиране на година със собствени приходи. Очакваме да подпишем договори с фонд “Земеделие” за асфалтиране на още 7 улици. До края на мандата съм поел ангажимент, че на 95%, ако не на 100%, ще направим всичко по силите си да бъде на 100%, да бъде с изцяло чисто нова водопроводна мрежа, без етернитови тръби, без железни тръби, а изцяло с пластмасови тръби, които са безвредни и вечни. Добре знаем, че хората очакват да си видят асфалта. Ще направим всичко по силите си. Няма да стане за една година, но приоритетът за мандата е да се работи за хубави инфраструктурни проекти – асфалт, паркчета и за комфорта на гражданите.”

Кметът Симов сподели, че заслугата по подобряването на инфраструктурата в Антон е на целия екип от администрацията на общината.

Публикувана на: 2020-05-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"