В Антон стартира проект за най-малките жители

 

Днес община Антон, съвместно с «Дънди Прешъс Металс Челопеч» и «Елаците-Мед», стартира изпълнението на проект за подобряване състоянието на двора в детска градина „Българче”. Започна изграждане на нови безопасни съвременни детски площадки и съоръжения. Проектът включва изцяло премахване на остарелите и вече опасни за децата съоръжения, монтаж на нови съоръжения, цялостно ново озеленяване и облагородяване на парковата система, изграждане на подпорна стена, както и ново осветление. Проектът възлиза на обща стойност 55 000 лв. Повече за него разказа пред «Средногорие Медия» кметът на общината Андрей Симов.

Андрей Симов – кмет на община Антон: „Проектът стартира преди три месеца. Той беше изцяло идея на община Антон съвместно с „Дънди Прешъс Металс“ и „Елаците-Мед“. Самият проект е насочен изцяло към социялния ангажимент, който общината заедно с трите водещи инженерни предприятия биха могли да изпълнят към младите си представители на община Антон – нашите най-малки наследници. Смятам, че социалният ангажимент, който в момента се изпълнява, е най-прозрачният именно поради това, че е насочен изцяло към младото общество. Детската градина беше с остарял, неефективен и опасен 50-годишен детски двор със стари съоръжения, които бяха вече негодни за ползване. Всички те бяха отстранени преди около три месеца. Подготвен беше терен, нивелация за монтаж и замонолитване на нови съоръжения. Стартираме с тях, тъй като фирмата-изпълнител има график за поставяне и на други обекти. След това продължаваме с изграждане на нова осветителна мрежа в двора, така че той да бъде достъпен и вечер, освен за нашите деца, които се възползват от детската градина, така и за външни. Ще бъде под постоянна денонощна охрана от страна на дежурен представител от нашата община. Пролетта започваме изграждане на подпорна стена с нова инфраструктура под детската градина, която е силно обвързана с процеса и дейността, която се извършна тук. Изключително съм благодарен за партньорството, което изразяват представителите и на „Дънди Прешъс Металс“ и на „Елаците-Мед“. Ние винаги сме били в прекрасни отношения и сме се старали да бъдем в полза на Средногорието, сега в момента – на община Антон. Продължаваме със същия проект, надявам се, в идната пролет като започваме да обновяваме други детски площадки и да се грижим за нашите млади представители.“

Предвижда се официалното откриване на обновения двор да стане при откриването на новата учебна година на 15 септември, когато предстои и откриване на детска яслена група за най-малките жители на Антон.

 

Публикувана на: 2021-07-22
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"