В Буново направиха първа копка по проект

 

С официална церемония по първа копка стартираха строителните дейности от първия етап на обект „Реконструкция на водопроводна мрежа на с. Буново, община Мирково, който ще се изпълнява от местна фирма – «Геострой». От страна на местната власт присъстваха Цветанка Йотина - кмет на община Мирково, Велко Лисев - зам.-кмет, Цвета Попова - секретар на общината, Николай Точев – кметски наместник на с. Буново. Гости на събитието  бяха още Емилия Илиева, член на Съвета на директорите на фирмата-изпълнител на проекта – «Геострой», инж. Стоил Димитров - генерален директор „Производство“ в рудничната компания край Мирково – «Елаците-Мед», заместниците му – инж. Георги Петров и инж. Славей Иванов, както и представители на компанията изпълнител, жители и гости на селото. Приветствие към присъстващите отправи кметът на общината Цветанка Йотина: Днес е най-дългоочакваният ден за с. Буново – започва подмяна на водопроводната мрежа в село Буново. Благодаря на Общинският съвет, благодаря и на общинска администрация, които с много грижи и труд докараха този процес до този прекрасен момент.    Общинският съвет гласува общината да тегли кредит от Фонд Флаг, за да можем да реализираме част от този проект. Изтеглихме 1.5 млн. лв. от Фонд Флаг и ще изпълним първия етап, с дължина 3 км от водопроводната мрежа на с. Буново. Заемът ще го изплащаме 10 години. Но за нас е удовлетворение, че хората ще пият чиста вода. В момента сме в преговори с МРРБ и очакваме да получим финансиране и за останалата част на водопровода. Желая здраве и благополучие на всички. Успех на проекта и Бог да бъде с нас. Благодаря ви на всички.  

Йотина помоли жителите на Буново за търпение по време на изпълнението на строителните работи.

Ръководителят на проекта инж. Цветослав Петков обеща на хората бързо и качествено приключване на проекта.

Цветослав Петков: Ще гледаме да сме максимално бързи и в кратки срокове да можем да удовлетворим изискванията и нуждите на живущите в селото. Така че да пиете една хубава, чиста вода и да се чувствате европейци.

Отец Йордан отслужи тържествен водосвет, поръси присъстващите със светена вода за здраве и пожела реализацията на проекта да върви по вода.

Кметът Йотина плисна менче с вода пред строителна машина, след което беше разбита и бутилка с шампанско.

Целият договор е за строително-монтажни работи, които включват подмяна на водопровод по улици на с. Буново, външния водопровод от напорния резервоар до селото с полиетиленови тръби висока плътност, както и подмяна на съответните сградни водопроводни отклонения. Предвижда се и преминаване под съществуваща жп линия и под моста на р. Буновска.

 

Публикувана на: 2022-05-11
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"