В Чавдар отбелязаха празника на селото

 

В съботния ден, на 22 април, в местността «Света Петка» край Чавдар се състоя традиционния празник на селото.

Въпреки променливото време, множество жители и гости се събраха под навеса и шатрите за организираното събитие. Множество търговци предложиха своите стоки там. Празникът уважиха представители на едрия бизнес в района, кметове на съседни общини и населени места, съветници, граждани и гости на Чавдар. Присъстваше и бившият дългогодишен кмет на селото и почетен гражданин Пенчо Геров.

Началото на празника беше дадено с водосвет отслужен от отец Недко Бръмбаров. Той пожела здраве и благоденствие и поръси със светена вода за здраве. Беше осветен и празничният курбан, който беше раздаден на присъстващите. От сцената прозвуча химна на Чавдар в изпълнение на децата от вокална група «Азбуки» с ръководител Невелина Сараджова. Водещата на събитието приветства всички и поздрави кметът на общината Григор Даулов за специалната награда за достоен българин, връчена му от вестник «24 часа». Кметът Даулов приветства всички, благодари и поздрави с празника.

/приветствие Даулов/

Последва поздравителна програма от самодейните състави към читалище «Надежда». Хор за обработен фолклор «Китка» и Група за стари градски и шлагерни песни «Спомени» с ръководител Кузман Кузманов, както и Клуб за народни хора «Чавдар» с ръководител Елиза Цветкова, поздравиха с част от своя богат репертоар.

Гост изпълнителят Росица Пейчева накара участници и публика за се хванат на хорото, което беше поведено от кмета Даулов. Владимир Ампов - Графа събра публиката пред сцената и купонът продължи с пълна сила. Програмата продължи с Берковската духова музика.

Забавления не липсваха и за най-малките, които се възползваха да поскачат на големия батут и да им бъдат изрисувани лицата от аниматорите.

Публикувана на: 2023-04-24
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"