В Чавдар отбелязаха празника на селото

 

В съботния ден, на 11 май, в местността „Света Петка“ край Чавдар се състоя традиционният празник на селото.

Множество жители и гости се събраха под навеса и шатрите за организираното събитие. Празникът уважиха областният управител Силвия Арнаутска, секретарят на областната администрация Мая Цанова, представители на едрия бизнес в района, кметове на съседни общини и населени места, съветници, граждани и гости на Чавдар. Присъстваше още бившият дългогодишен кмет на селото и почетен гражданин Пенчо Геров и почетният гражданин Генка Иванова.

Празникът беше открит с химна на Чавдар в изпълнение на децата от вокална група „АзБуки“ с ръководител Невелина Сараджова. Водещи на събитието бяха Патрисия Николова и Мартин Чан, които внесоха много настроение. Кметът Даулов приветства всички, благодари на спонсорите и поздрави с празника.

/приветствие Даулов/

Областният управител също поздрави и пожела весел празник.

/приветствие Арнаутска/

Последва поздравителна програма от самодейните състави към читалище „Надежда“. Дамите от клуб за народни хора „Чавдар“ поздравиха с част от своя богат репертоар.

Програмата продължи с гост-изпълнители. Народният певец Николай Славеев, заедно с гайдарски състав „Войводите“ и танцова формация „Пловдивъ“, накара участници и публика за се хванат на хорото, което беше поведено от кмета Даулов. Последва поздравителна програма от младият изпълнител от „Гласът на България“ Александър Колев. Рапърите Тото и Лъчо от „СкандаУ“ събраха публиката пред сцената и купонът продължи с пълна сила. Богатата поздравителна програма продължи за всеки вкус и любителите на рока се насладиха на парчетата на рок група FOUR. Народното веселие продължи с изпълненията на Етрополската духова музика. Забавления не липсваха и за най-малките, които се възползваха да поскачат на големия батут. По традиция, беше осветен и празничен курбан, който беше раздаден на присъстващите за здраве. Не липсваха и традиционните бира-скара, понички и търговски сергии.

 

Публикувана на: 2024-05-13
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"