В Чавдар започна нов мащабен проект

 

Днес – 25 април, с официална церемония по първа копка, беше даден старт на нов мащабен проект в село Чавдар.

На терен там започва изграждането на общински център за гости, който да отговори на нуждата от настаняване на гости на селото предвид увеличаващият се брой туристи. На събитието по стартиране на проекта присъстваха ръководство и служители на общината, съветници, представители на местни институции и учреждения. Присъстваха и ръководни кадри и представители на големите предприятия, опериращи в близост до Чавдар. Кметът на общината Григор Даулов приветства всички и изрази задоволство от стартирането на проекта. Той благодари на компаниите-спонсори, разказа за възникването на идеята за центъра за гости и какво ще представлява /триетажна сграда със зала за хранене и зала за събития и конференции, два етажа със самостоятелни стаи за гости и апартаменти за около 30 души, паркоместа, вертикална планировка/.

/приветствие Даулов/

Финансовите партньори също изразиха задоволство от доброто сътрудничество с общината и пожелаха успех на проекта.

/приветствие на представители на партньорите/

За успех на проекта и спорна работа кметът Даулов разби бутилка шампанско в строителната машина. Багерът направи и първата копка на обекта. Присъстващите бяха почерпени, по стара българска традиция, с питка и сол.

Проектът се подпомага по благотворителната програма на проф. д.т.н инж. Цоло Вутов „Българските добродетели”, чрез която общината тази година е получила около 140 хил.лв. и от рудничната компания край Челопеч, която тази година е предоставила около 170 хил.лв. Общата стойност на проекта ще достигне около 1 млн.лв. като голяма част от сумата ще бъде от общинския бюджет вероятно от тази и следващата година.

 

Публикувана на: 2023-04-25
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"