В Чавдар зарязаха лозите

 

За шеста поредна година в Чавдар извършиха ритуала по зарязване на лозите. В деня на Свети Трифон Зарезан – 1 февруари, в Чавдар отбелязаха празника и зарязаха лозето на Александър Александров. В обичая участваха кметът Григор Даулов и домакинът.

Както повеляват традициите, на 1 февруари стопаните, техните семейства, съседи и гости от общинска администрация, служители на читалище „Надежда” и приятели пристигнаха на лозето на Генка и Александър Александрови. Там беше пресъздаден старият български обичай. Отец Хаджи Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет и нарече за здраве, плодородие и берекет. Той благослови всички присъстващи. Както всяка година, домакините посрещнаха гостите с греяно вино, питка със сол и мед, баница и други домашно приготвени деликатеси.

Публикувана на: 2021-02-02
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ще се възползвате ли от "зеления коридор" за поставяне на ваксина срещу "Ковид-19"?
Да, ще го използвам
Да, но ще изчакам още
Не, няма да го използвам
Въобще няма да се ваксинирам
Не мога да преценя

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"