В Челопеч започнаха поредица арт срещи

 

Вчера – 18 януари, в Челопеч стартира нов културен проект „Изкуство без граници“. Инициативата е по идея на Арт пространство „Стилисимо“ и текстописеца и поет Борислав Мирчев съвместно с поетесата Мариана Добрева. Проектът ще се състои от поредица арт срещи, чиито символ ще бъде мотото „Дървото на надеждата“.

Първата среща се състоя в заседателната зала на общината. Присъстваха Борислав Мирчев, Марияна Добрева, представители на образователни институции, граждани. Гости на събитието бяха поетът Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, и Анжела Димчева – поетеса и литературен критик, която беше и модератор на вечерта.

Вокална група „Средногорски звън“ -  джуниър откри събитието с химна на Челопеч. Приветствия отправиха официалните гости, които бяха и част от програмата на събитието. Борислав Мирчев получи специални поздрави по повод рождения си ден. Боян Ангелов прочете специално написаното за повода есе „Дървото на надеждата“. Ученици от ОУ „Свети Свети Кирил и Методий” изпълниха рецитал по стихове на местния поет Харалампи Харалампиев и чуха послание от дъщерята на поета. Боби Мирчев изпълни няколко песни по стихове на Марияна Добрева, а самата поетеса прочете някои от творбите си от стихосбирката „Ноти в косите”. Женската формация „Средногорски звън” с ръководител Невелина Сараджова поздрави с изпълнение на традиционни средногорски песни на триглас. Събитието продължи с представяне на местни автори от района - Лукан Савов, Никола Берберов, Иглика Дионисиева, Виолета Овчарова.

Поредицата от културни събития ще продължи през следващите месеци, а кулминацията ще бъде в седмицата преди празника на Челопеч „Пресвета Неделя”. Организаторите съобщиха, че ще бъде учредена и годишна награда за цялостно творчество –  плакет „Дървото на надеждата“.

 

Публикувана на: 2023-01-19
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"