В Копривщица отбелязаха Независимостта с парад на униформите

2019-09-24 16:07
 

Копривщица отбеляза деня на Независимостта с парад „България през вековете“. Събитието беше организирано от клуб “Традиция“ за 10-а поредна година с финансовата подкрепа на община Копривщица и по сценарий на Кунка Нуделева, директор на Дирекция на музеите в града.

Под звуците на български маршове, в изпълнение на училищния духов оркестър, членовете на клуб «Традиция» от Априлци, Червен бряг, София, Панагюрище, Карлово, Клисура, Троян, Нова Загора, Трявна, Съединение, Хисаря, Златица, Сопот и домакините от Копривщица бяха построени на историческия площад „20 април“. Секретарят на община Копривщица Николай Карагьозов поздрави участниците, гостите и гражданите на града. Бяха положени венци и цветя на паметника -костница от името на община Копривщица, клуб „Традиция“, Дирекция на музеите и читалище „Х. Ненчо Палавеев“. В словото си Кунка Неделева припомни историческите събития, станали на пети октомври 1908 год. и значението им за България. Участниците в парада представиха оригинални униформи и бойно снаряжение от древността до близкото минало в началото на 20 век. 

Тържествата продължиха с изпълнения на духовия оркестър и народно веселие. Много гости на града не устояха на  възможността да си направят любителски снимки с атрактивните участници, облечени  в униформи. 

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"