В Копривщица почетоха рождението на Каравелов

 

В края на миналата седмица, по повод навършването на 187 години от рождението на Любен Каравелов, в Копривщица отбелязаха датата със скромно мероприятие. В навечерието на 7 ноември – рождената дата на писателя-революционер, децата от 4-ти клас при СУ „Любен Каравелов” гр. Копривщица, с преподаватели Зарафина Радоева и Гергана Вълова, рецитираха "Хубава си, моя горо" пред паметника на патрона на училището. Заедно с музейните работници, те поднесоха цветя пред монумента на поета.

Припомняме, че Любен Каравелов е роден на 7 ноември 1834 година в Копривщица. Той участва в националреволюционното движение като член и председател на Българския революционен централен комитет. Каравелов е поет, енциклопедист, революционер, журналист и национален герой с важна роля в Освобождението на България от османска власт. 

 

Публикувана на: 2021-11-08
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"