В Мирково се проведе детски фестивал

 

Днес - 10 май, в Мирково, се състоя 13-тият фестивал на детското творчество „С поглед към бъдещето“. Празникът се проведе в сградата за култура и изкуство и събра множество деца от района на Средногорието, техните преподаватели, родители и близки. Началото на фестивала беше дадено от водещата Пепа Узунова и нейните приятели прасенцата Пепа и Джордж, както и Мечо Пух. Официалното откриване направи кметът на община Мирково Цветанка Йотина, която приветства всички.

/приветствие Йотина/

Програмата беше изпълнена с много музикално-танцови и литературни изпълнения на малчуганите от детските градини и техните филиали в района. Празникът започна със стихотворения за добротата представени от деца от подготвителната група на домакините от ДГ „Дора Габе“ в Мирково. От сцената се представиха и гостуващите групи от ДГ „Слънце“ в Златица и нейния филиал „Вяра, Надежда, Любов“, от ДГ „Евлампия Векилова“ в Копривщица, детската градина в Душанци – „Детски рай“. Най-малките от градината в Мирково представиха танц „Калинки“. Програма представиха ДГ „Щастливо детство“ Чавдар и филиал „Снежанка“ на детска градина „Пека и Карло Чоконяни“ в Пирдоп. Децата от градината-домакин се изявиха още със стихчета, а група „Гъбки“ представиха китка от народни танци. С народни танци се представиха отново децата на Чавдар. Последваха изпълненията на филиал „Невена Генчева“ Пирдоп. Децата от ДГ „Българче“ в Антон представиха програма, включваща и Моряшки танц. Децата от ДГ „Ханс Кристиян Андерсен“ в Челопеч се изявиха с песни и танци. Децата от Златица се изявиха с още танци, които бяха само за момичета и само за момчета. Домакините от подготвителната група изпълниха танц на песента Барби, а малчугани от Пирдоп също представиха Моряшки танц. Гостите от Челопеч представиха и впечатляващ валс, с нежен танц с ветрила се представиха момичета от филиал „Снежанка“, а кулминацията на фестивала беше танцът с криле на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ в Пирдоп.  В края на фестивала на сцената децата се включиха в обща дискотека с аниматорите.

Йотина връчи на директорите благодарствени адреси, цветя и парични суми за педагогическия персонал. Детските градини получиха голям плюшен мечок с парична сума за закупуване на нужни за децата пособия, а за всеки участник имаше и индивидуален подарък - туристически комплект. Наградите са осигурени от община Мирково, която е и организатор на фестивала. Директорите от своя страна благодариха за поканата да участват за поредна година във фестивала. Те връчиха благодарствени адреси на кмета Йотина и цветя.

 

Публикувана на: 2024-05-10
Добавена от: Нонка Клюнчева
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"