В ПГТХТ отбелязаха 3 март

 

Вчера, 1 март, в компютърната зала на Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии в гр.Пирдоп се състоя тържество по повод Националния празник на България и 145 години от освобождението на България от османско владичество.

Събитието започна с Химна на Република България и изправяне на крака. Водещите – Анахит Хакобиян и Ивон Комитова изнесоха факти около събитията, случили се преди почти век и половина и около героите, благодарение на които България е свободна днес. Бяха припомнени факти около живота и делото на революционера Никола Обретенов и неговото писмо до майка му. Ученичката Ася Ангелова изнесе кратък рецитал под наслов „Аз съм България“. Думите трогнаха ученици и учители.  Под съпровода на звучни тъпани, част от момчетата, възпитаници на училището, изпълниха традиционното мъжко хоро и предадоха още положителни емоции на присъстващите. Залата беше изпълнена с бурни ръкопляскания. Събитието продължи с изпълнение на песента „Къде си вярна ти любов народна“ на момичетата от „Вокална група за изпълнение на забавна и естрадна песен“. Моника Славчева и Николай Желев от 11 клас рецитираха стихотоворението на Иван Вазов – „Аз съм българче“. Танцов състав „Детелина“ с ръководител Събина Делова изнесе тематично изпълнение. Под музикален съпровод, ученичката Йоана Колева от 8 клас рецитира стихотворението на Вазов „Новото гробище над Сливница“. Събитието завърши с изпълнение на песента „Пътнико свиден, пътнико млад“ от ученичката Ася Ангелова. Заместник директорът Петя Анева благодари на децата и изрази задоволство от старанието и добре свършената работа на Николета Павлова – преподавател по история и география, и на възпитаниците на учебното заведение.

 

Публикувана на: 2023-03-02
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"