В Пирдоп отбелязаха Независимостта на България

2019-09-24 16:08
 

В Пирдоп беше отбелязана 111-та годишнина от обявяването на независимостта на България. Събитието беше организирано на частни начала от гражданина Станислав Готев. Преди обяд на 22 септември в двора на църквата "Св.Успение Богородично" се събраха млади семейства с децата си и присъстваха на изнесения от отец Недко водосвет и молебен за здраве.

По-късно от църквата по бул. "Цар Освободител" към НУ "Тодор Влайков" потегли шествие под звуците на български патриотични песни и българския трибагреник, носен от деца.

Присъстващите се събраха отново пред паметника на ген.Стефан Паприков в двора на началното училище. Станислав Готев отправи кратко приветствие, в което припомни историческите събития от тази дата преди 111 години. Присъстващите изслушаха химна на Република България. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"