В Пирдоп подменят поетапно уличното осветление

2020-05-13 17:02
 

От няколко дни тече подмяна на уличното осветление на Пирдоп. Новите LED осветителни тела ща заместят вече остарелите и нерентабилни тела. Подмяната започна от централната градска част. Пред „Средногорие Медия” кметът на община Пирдоп Ангел Геров сподели подробности около новото осветление.

Ангел Геров – кмет: “Както съм заявил намеренията си, че ще започне поетапна подмяна на уличното осветление на територията на общината, започнахме това нещо. След като успяхме да се сдобием с другата придобивка – автовишка, която е собственост на общината. Поради факта, че норвежката програма, която предвиждаше средства за подмяна на улично осветление, е крайно недостатъчна за общините в държавата и вероятността за финансиране е почти нулева, предприехме действия относно поетапна подмяна на уличните осветителни тела с LED осветление. Имаме постигната много добра цена и качество на осветителните тела, тъй като ние в рамките на вече две години тестваме едни осветителни тела на една фирма, които показват много добри резултати. За две години нямат никакво отклонение от намаляването на светлината, която отдават и заради това предприехме поетапна подмяна. В момента сме се фокусирали най-вече за подмяна на уличните осветителни тела в централната градска част, визирам центъра и главната улица, които са във вида на фенери, тъй като там са с луминисцентни лампи вътре, които първо са голям консуматор, второ са изгорели, изгоряла е електрониката вътре и центъра ни е тъмен. Стигнали сме до булевард “Цар Освободител”, а тези дни ще започнем да  подменяме по улица “Княз Александър Батенберг”. Задачата ни е първо да подменим тези осветителни тела, а на следващ етап започваме подмяна на изгорели. Където има изгоряло осветително тяло от стария тип ще се подмени с LED.”

Сменят се и управления на трафопостове, което ще позволи и контрол на употребяваната енергия.

Ангел Геров – кмет: “Предстои подмяната на още 7 и ще останат 6 трафопоста в Пирдоп и 6 в Душанци, които са на фотоклетки. На този етап те работят нормално, но предвижданията ни са другата година тяхното управляние да бъде направено да се командва през интернет, за да имаме по-голяма представа какво консумираме като електроенергия. Същевременно и контрол, тъй като има възможност недобросъвестни граждани да се закачат към уличното осветление и да консумират ток. Ние знаем инсталираната мощност на съответния трафопост, това, което трябва да бъде консумирано и това, което отчита електромерът. По този начин ще можем да си правим тези контроли и да знаем има ли или няма кражба. Ако има - проверка и глоба.”

Подмяната на уличното осветление продължава като лично кметът Геров участва в дейностите.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"