В Пирдоп тържествено започна учебната година

 

Днес, 15 септември, беше дадено началото на новата учебна година.

По този повод в двора на централната сграда на Детска градина „Пека и Карло Чоконяни” в Пирдоп се състоя тържество. Гости на тържеството бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров и председателят на общинския съвет Васил Кафеджиев.

Приветствени думи към децата отправи директорът на детското заведение Дамянка Алипиева. Тя им пожела да са живи и здрави и да бъдат добри и послушни. Поздравление към малчуганите отправи и кметът Геров, който пожела на децата много здраве и успехи. Беше посрещнато знамето на детското заведение. По-големите възпитаници изнесоха празнична програма. Те поздравиха своите родители и по-малки приятели от детското заведение.

Минути по-късно тържество се състоя и във филиалите на детското заведение. В двора на филиал „Снежанка” приветствие към всички отправи преподавателят Татяна Божкова. Директорът Алипиева поздрави родители, преподаватели и деца и пожела „на добър час”. В приветственото си слово кметът Геров пожела новата учебна година да е здрава и изпълнена с много смях и игри. Малчуганите изнесоха кратка музикална програма и поздравиха приятели и роднини.

Във двора на филиал „Невена Генчева” преподаватели и възпитаници организираха празнично тържество. Децата бяха поздравени от своите учители с пожелание за много здрава, усмихната и успешна нова учебна година. Към поздравите и пожеланията се присъединиха директорът Алипиева и кметът Геров. Беше посрещнато знамето и малките знаменосци. Малчуганите изнесоха музикална програма и показаха колко се радват отново да бъдат в детската градина.

Директорът плисна менче с вода за „на добър час”, децата бяха посрещнати с питка и мед, промушвайки се под венец от цветя.

НУ „Тодор Влайков” също посрещна своите ученици. В двора се събраха множество родители и близки на малките ученици. Празникът уважиха кметът на общината Ангел Геров, председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев и кметът на Душанци Златка Кънева. Прозвуча химна на Република България и беше издигнат родния трибагреник. Тържествено беше посрещнато и училищното знаме. Директорът на училището Евдокия Богданова приветства ученици, родители и гости и пожела „на добър час” както на първокласниците, така и на по-големите. Кметът Геров също отправи поздрави и пожела здрава и успешна учебна година. Възпитаници на учебното заведение изнесоха кратка поздравителна програма.

Първокласниците и преподавателите бяха поздравени от името на всички родители. Удари първият училищен звънец. Малките първокласници за първи път прекрачиха прага на училището.

С тържество започна новата учебна година и в СУ „Саво Савов”. По традиция, началото беше дадено с химна на Република България и издигане на родния трибагреник. Беше посрещнато и училищното знаме. На събитието присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, председателят на общинския съвет Васил Кафеджиев и кметът на кметство Душанци Златка Кънева. Кметът Геров поздрави младите хора и техните преподаватели с началото на учебната година. Той пожела здраве, успехи и дръзновение. Приветствие към присъстващите отправи и директорът на гимназиалното училище Цвятко Четьов, който отбеляза, че за 107-ми път училището отваря врати за своите ученици. С рецитал и музикални изпълнения възпитаници на средното училище поздравиха всички свои съученици, учители и приятели.

Специални поздрави получиха петокласниците, които за първи път прекрачват прага на това училище, и осмокласниците, които са избрали да продължат образованието си в него. Бяха поздравени и дванадесетокласниците, които за последен път празнуват 15 септември в това училище. Кметът Геров плисна менче с вода, а директорът Четьов удари първия училищен звънец и тържествено бяха посрещнати учениците на гимназията.

Учебните заведения в града получиха поздравителни адреси от национални и местни институции и фирми. Във училищата и детските градини в Пирдоп бяха поставени кутии за дарения за пострадалите след наводненията в Карловско. Всеки желаещ даде своя принос към бедстващите.

 

Публикувана на: 2022-09-15
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"