В Златица отбелязаха Националния празник на България

 

Националният празник на България – 3-ти март, беше отбелязан с поредица мероприятия в Златица, в навечерието на датата. Късният следобед на 2-ри март, шествие от ученици, граждани и представители на местни институции и организации, водено от Марчинг бенда, се отправи към Паметника на Опълченците в града. На място прозвуча рецитал от ученици от учебните заведения в града. Присъстващите бяха поздравени с тематични песни от вокалната група «Звездица» към средното училище с ръководител Цветанка Георгиева. Кметът на общината Стоян Генов поздрави всички с празника. Бяха положени венци и цветя от името на институции, организации, фирми и граждани.

Честването на Националния празник продължи в големия салон на читалище „Христо Смирненски“ в града, където зрителите имаха възможността да гледат театрално-музикалната постановка „По пътя на свободата“, поставена от самодейците от театър „Мара Пенкова“.

Спектакълът е финансиран по спечелен проект от НФ „Култура“. Новите костюми на детския танцов състав бяха осигурени по програма „Българските добродетели“ на групата „Геотехмин“ – включително „Елаците-Мед”,”Геотрейдинг” и „Геострой”.

Зрителите станаха свидетели на пресъздаването на борбата на българския народ за самостоятелна църква, собствена писменост и свобода, примесени с изпълнения на Женски тригласен хор „Златолира“, Детска вокална група „Средногорски звънчета“, Мъжка вокална група „Гергьовден“, Танцова формация „Изгрев“, Детска танцова формация „Средногорие”. Сценарист и режисьор на постановката е Надя Асенова.

Председателят на читалище „Христо Смирненски“ Нели Михайлова благодари на всички участници за прекрасното събитие. Приветствие отправи и кметът Стоян Генов.

Постановката беше заснета и ще бъде излъчена в програмата на „Средногорие Медия“.

 

Публикувана на: 2023-03-06
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"