В Златица връчиха награди в конкурс за млади поети

 

На 1 октомври, в Международния ден на поезията и музиката, в малката зала на читалище „Христо Смирненски“ в Златица се проведе шестнадесетото издание на регионалния поетичен конкурс за написване на стихотворение по зададена тема. Темата на конкурса тази година беше „Чудото на живота“.

На събитието по отбелязване на датата и връчването на наградите присъстваха председателят на читалището Нели Михайлова, представители на читалищното настоятелство, жители и гости на града, любители на поезията.

Множество таланти от региона взеха участие в надпреварата. Те се състезаваха в четири възрастови категории – от 10 до 12 години, от 13 до 18 години, от 19 до 30 години и над 30 години.

Тричленно жури, с председател журналистът Ганчо Ганчев и членове преподавателите по литература Нина Димитрова и Росица Чернева, оцени творбите.

Бяха присъдени плакети и грамоти за първите три места във всички категории. При най-малките поети – до 12 години, имаше само един участник, който получи и наградата за първо място и това е Валерия Вълкова. В категорията 13-18 години трето място заслужиха Станислава Проданова и Нино Нинов, второ – Нелина Качкова, а първото беше присъдено на Николета Додова. При по-големите участници – от 19 до 30 години трето място получи Станимира Георгиева, второ – Виктория Крънева, а първо заслужи Кристияна Кирилова. При възрастова група над 30 години трето място беше присъдено на Димитринка Крънева, второ- на Стоянка Балова, а първо – на Веселин Веселинов. Беше връчена и специалната награда на читалищното настоятелство. Тя отиде при Лъчезар Лазаров. Всички участници в конкурса получиха грамоти за участие и поетични книги. Председателят Нели Михайлова поздрави с празника и поднесе цветя на членовете на журито.

 

Публикувана на: 2021-10-04
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"