Връчиха награди от конкурс в памет на поета Харалампиев

 

В петъчния следобед, на 21 октомври, в салона на читалище «Труд и постоянство» в Челопеч, се състоя церемония по награждаването на призьорите в предварително обявения национален литературен конкурс «Харалампи Харалампиев – поет на света».

Припомняме, че конкурсът в памет на поета, родом от Челопеч, се проведе в две категории – за поезия и за рецитация. Участваха деца и възрастни от цялата страна. Авторитетно жури, представено от дъщерята на поета - Ирина Харалампиева, актрисата Силвия Лулчева, поетът Добромир Банев и представителя на общината Жанна Центовская, оцени постъпилите творби и присъди награди.

Специални гости на събитието по награждаването бяха съпругата на поета – Веса Харалампиева и дъщеря му - Ирина. Те получиха специални комплименти от домакините.

Церемонията започна с концерт-спектакъл с участието на танцов състав «Българче» с ръководител Станислав Стойков, вокална група «Средногорски звън» с ръководител Невелина Сараджова и ученици от основно училище «Св.Св. Кирил и Методий». Те представиха пред публиката танци, песни и рецитал. Последва връчването на наградите.

В конкурса за поезия участваха 22 творби. Журито, с председател Ирина Харалампиева, обяви първите три места за участници от Севлиево, Враца и Ямбол. В конкурса за рецитиране участваха 16 претендента. Журито, с участието на Силвия Лулчева, отреди първо място за ученичка от Сопот, а второто и третото място бяха присъдени съответно на Гергана Георгиева и Вълко Калчев от основното училище в Челопеч. Ирина Харалампиева връчи наградите и поздрави всички призьори и участници. Поздрав от разстояние отправи и актрисата Силвия Лулчева.

Конкурсът се проведе по повод 89 години от рождението на поета Харалампиев като организаторите обещаха да бъде ежегоден.

 

Публикувана на: 2022-10-24
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"