Започва строителството на физкултурен салон в Антон

 

Днес – 17 февруари, в село Антон, с кратка церемония по първа копка, беше дадено началото на проекта по изграждането на физкултурен салон с топла връзка към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в селото.

Припомняме, че преди една година стана ясно, че община Антон е спечелила европейски проект за изграждането на новия физкултурен салон. Договорът с Фонд “Земеделие” е подписан още през май 2019 година. Общата стойност на проекта е около 640 хил.лв., от които около 410 хил.лв. европейско финансиране, 70 хил.лв. национално финансиране и  около 160 хил.лв. собствено финансиране. Плановете бяха до края на миналата година обектът да бъде завършен, но това не се случи, поради обжалвания на процедури.

Днес на събитието по стартиране на проекта присъстваха кметът на община Антон Андрей Симов, преподаватели и ученици от училището, общинска администрация, медии. Гостите бяха посрещнати по традиция с питка и сол. Символичната първа копка беше направена в присъствието на представители на фирмата-изпълнител. Кметът на община Антон Андрей Симов разби бутилка шампанско в строителната машина с пожелание за спорна и успешна работа.

Салонът ще бъде на две нива и ще разполага с физкултурен салон с капацитет 100 души и с топла връзка към училището, както и фитнес зала, душове и съблекални.

Новата сграда ще бъде готова до месец септември и ще може да се ползва както от ученици в учебно време, така и от граждани извън учебно време.

Публикувана на: 2021-02-17
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Одобрявате ли идеята Сертификатите за ваксинация и преболедуване на Ковид-19 да станат входен ключ за влизане на обществени места?
Да, одобрявам идеята
Не, не одобрявам такава идия
Трябва да се търси друго решение
Не мога да преценя

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"