Златица беше домакин на обучителен семинар

 

На 14 и 15 май община Златица беше домакин на национален обучителен семинар за конфликта на интереси. Събитието се проведе в посетителския център „Юрий Гагарин“ в града. Организатори бяха община Златица заедно с Висше училище по мениджмънт.

Лектори на обучителното събитие бяха д-р Николай Николов, прокурор Валентин Велков и съдия Милка Панчева.

Преки участници имаше от община Златица, община Чавдар и представители на около 30 институции както на място, така и чрез онлайн стрийминг от събитието.

Доцент Станимир Андонов сподели за „Средногорие Медия“ целите на организираното събитие.

Станимир Андонов: Висше училище по мениджмънт създаде програмата «Борба с корупцията и конфликти на интереси». Целта на програмата е да бъде максимално полезна на практиците, които най-вече работят в общинските администрации, които се сблъскват ежедневно с такива казуси в своята работа. Фокуса на програмата е върху конфликта на интереси, какъвто е днешния семинар, който провеждаме тук в гр. Златица. Другия фокус на програмата е казусите свързани с отнемане на незаконно придобито имущество. В програмата също има и някои икономически дисциплини. Занимаваме се със счетоводните аспекти на борбата с корупцията, занимаваме се с управлението на публичния имидж на организациите, с работата с медии също. Това, което ни събра днес, и защо гостуваме в гр. Златица – органзираме един национален семинар с цел предотвратяване конфликта на интереси, в който ще има представители на над 15 институции от различни общини, включително онлайн участници имаме от София. Надяваме се да бъде много полезен и ползотворен семинара за всички участници. Това е един практически семинар, на който всеки ще може да си зададе своите въпроси, да постави интересни теми за разговор и т.н. Семинара е двудневен само да отбележа – днес и утре ще се случи. Радвам се и благодарим много на нашите домакини, за това че организираме семинара тук.          

 Семинарът беше открит от кмета на община Златица Стоян Генов, който приветства инициативата и участниците. Задоволство сподели и кметът на община Чавдар Григор Даулов.

Фокусът на събитието бяха общинските администрации, където казусите с конфликта на интереси са често явление. Семинарът донесе на участниците специфични знания за конфликта на интереси и превенцията на това явление.

 

Публикувана на: 2022-05-16
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"