2019.08.22
четвъртък
07:27
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
«Средногорие Медия» отправи запитване до БДЖ

«Средногорие Медия» отправи запитване до БДЖ

Във връзка със сигнали от пътуващи по подбалканската линия на железниците по направлението Варна-София и обратно „Средногорие Медия” отправи запитване към Български държавни железници.

В сигналите до медията се посочва, че от края на миналата година въпросните влакови композиции по направлението са преустановили спирането си на гара Копривщица и това причинява голямо неудобство на пътниците. Същите са принудени да пътуват до следваща гара, отстояща на десетки километри от Копривщица и да търсят друг транспорт до града-музей.

По този повод медията ни се обърна към „Холдинг БДЖ” със запитване какви са мотивите на компанията вечерният бърз влак № 3636 от Варна за София през Карлово вече да не спира на гара Копривщица, както това е било досега. От дружеството отговориха, че след проведени техни проучвания е установено, че при спирането на влак № 3636 в гара Копривщица, не е имало интерес към пътуване с него. Според железниците за въпросния влак липсва осигурен транспорт до и от гарата и затова в настоящия график не е заложено спирането му на гарата. Сред мотивите на БДЖ е и липсата на сигнали до кмета на Копривщица, свързани с казуса.

В отговора се отбелязва още, че за пътуващите в сутрешните часове в посока София e осигуренa възможност да пътуват с други пътнически влакове.

Остава неразрешен въпросът за пътуващите, колкото и малко да са те, от  Варна и другите градове на изток до туристическата дестинация – Копривщица.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-02-06 17:13
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"