81 новозаразени има в района за седмица

 

81 новозаразени лица с Ковид-19 са регистрирани в седемте общини от района на Средногорието за период от седем дни - от 6-и до 12-и януари включително. Наблюдава се увеличение в заболеваемостта в района на седмична база.

В Копривщица има 7 нови лица с вируса, в Антон има 2 нови лица, в Пирдоп – има нови 37 лица, в Златица – нови 18 лица, в Челопеч има 7 нови лица с вируса, в Чавдар има 6 нови лица и в Мирково  4 нови лица с вируса.

Данните са взети от РЗИ-Софийска област и са сумирани за периода 6-и – 12-и януари включително.

От МБАЛ-Пирдоп съобщиха, че не се наблюдава натиск върху отделението за ковид болни. Към момента там, от разкрити 20 легла за болни с вируса, се лекуват 15 души с леко и средно тежко протичане на болестта. От МБАЛ-Пирдоп заявиха още, че от понеделник другата седмица предвиждат да увеличат болничните легла за ковид болни на 35 броя, предвид ръста на заболели в страната.

 

Публикувана на: 2022-01-14
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"