2019.07.18
четвъртък
13:59
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
«Аурубис България» беше домакин на честване на Деня на металурга

«Аурубис България» беше домакин на честване на Деня на металурга

На 6 ноември се състоя национално честване на Деня на металурга. Домакин на събитието беше „Аурубис България”. Ръководството и служителите на компанията посрещнаха множество представители на металургичната индустрия у нас и Европа. Домакинството беше по повод 60 години от създаването на медодобивния комбинат, както и обявяването на новата инвестиционна програма на компанията за България.

Сред гостите на събитието бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на труда Бисер Петков, Главният изпълнителен директор на базираната в Германия група Aurubis Юрген Шахлер, Херберт Салбер – посланик на Германия в България, народният представител Лало Кирилов, Антон Петров – председател на УС на Българска асоциация на металургичната индустрия, ръководства и представители на компании от металургичния сектор, минния сектор и химическата индустрия, ветерани от историята на медодобивния комбинат в Пирдоп, национално представените работодателски и синдикални организации.

Изпълнителният директор на „Аурубис България” Тим Курт приветства присъстващите. При представянето на инвестиционната програма Курт заяви, че „Аурубис“ ще инвестира пряко нови 260 млн. лв. в България през следващите четири години в направленията: модернизация на инфраструктурата на завода, нови по-ефективни инсталации и нови вложения за опазване на околната среда.

Приветствия и поздравления за професионалния празник към ръководството и служителите на „Аурубис” и на компаниите от сектора отправиха официалните гости на събитието.

От своя страна Тим Курт и Юрген Шахлер връчиха на вицепремиера Дончев и на министър Петков книги за 60-годишната история на завода в Пирдоп и юбилейни монети-плакет от сертифицирана катодна мед. Специално признание за своя труд и отдаденост през годините получиха ветераните на медодобивния комбинат – Димитър Петров, Никола Мутафчиев, Луко Маринов, Пенчо Геров и Георги Илчев. Награди от името на БАМИ получиха студенти и научни работници.

Под звуците на цигулките на момичетата от квартет „Дестини” тържествено беше разрязана празнична торта за 60-годишния юбилей на завода. Последва обиколка из производствената база на завода. Официалните гости разгледаха депото за кек и рафинерията. След обиколката гостите се насладиха на концерт на квартет „Дестини” и кетъринг.

В края на събитието беше представен филм за 60-годишната история на медодобивния завод, създаден от екипа на Десислава Тенекеджиева, както и книгата „Медното сърце на България. От МДК „Георги Дамянов до „Аурубис България, 1958-2018“ на д.и.н. Иван Иванов.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-11-07 16:32
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"