2019.02.22
петък
02:32
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
«Аурубис България» посрещна чуждестранна делегация

«Аурубис България» посрещна чуждестранна делегация

На 12 април „Аурубис България” посрещна официална делегация с аташетата по околна среда на всичките страни членки на ЕС. Събитието беше в партньорство с Министерство на околната среда и водите на Република България и Министерство на европредседателството.

Десетки представители на европейски страни бяха посрещнати на територията на „Аурубис България” от изпълнителния директор на компанията Тим Курт. Както повелява българската традиция гостите бяха приветствани с питка и мед.

Последва представяне на компанията. Тим Курт разказа за мястото на компанията на световните пазари на мед, естеството на работа на заводите, производствения процес и направените инвестиции в завода в Пирдоп. Ангел Костов от отдел „Екология” направи презентация, касаеща екологията на територията на компанията и около нея. Той акцентира върху направените инвестиции в сферата на опазването на околната среда.

За да се запознаят отблизо с тези инвестиции, за гостите беше организирана обиколка на територията на компанията. Делегацията видя една от най-новите инвестиции – модерното депо за събиране и съхранение на кек. Обиколката продължи и в пречиствателната станция за дъждовни води, където посетителите бяха запознати с начина на пречистване на дъждовните води, попаднали на територията на завода и тяхното заустване. Възникнаха въпроси от страна на делегатите, на които служителите на компанията-домакин отговориха.

Визитата завърши с официален обяд.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-04-12 17:57
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"