2019.02.22
петък
01:54
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
«Аурубис България» проведоха акция по залесяване

«Аурубис България» проведоха акция по залесяване

В рамките на „Зеления месец” на „Аурубис България” и във връзка с юбилейната 60-годишнина на завода в Пирдоп, ръководството и служители на компанията, в партньорство с общините Пирдоп и Златица, засадиха цветя, храсти и дървета в двете общини и околностите. В акцията участваха множество служители на компанията, представители от общинските администрации на Златица и Пирдоп и ученици от екоклубовете към СУ „Паисий Хилендарски“ и СУ „Саво Савов“.

В петъчния 13-и април, по протежения на главната улица в Пирдоп бяха засадени 300 розови храсти. Учениците от екоклуба към гимназиалното училище в града, под ръководството на преподавателя си Марияна Иванова, се включиха активно в инициативата. Децата бяха подкрепени и от кмета на общината Ангел Геров. Цветя и храсти бяха предоставени и на село Душанци.

В центъра на Златица, в градинките пред сградата на общината служители на „Аурубис България”, представители на общината и ученици от екоклуба към златишката гимназия засадиха 60 броя различни видове растения. Бяха оформени и аранжирани цветни градинки.

В същият ден на терен, източно от площадката на „Аурубис България”, бяха засадени 600 фиданки. Припомняме,  че за поредна година компанията инициира залесяване на този терен с цел опазване на чиста и красива природа. Акцията беше съвместно с община Пирдоп. Активно участие в засаждането на дръвчетата взеха изпълнителният директор на компанията Тим Курт и кметът на община Пирдоп Ангел Геров. Фиданките бяха предоставени от разсадник на общината.

Всички инициативи на компанията през годината ще преминат под мотото „60 години по-късно” във връзка с юбилейната годишнина на завода.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-04-16 15:11
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"