БМЧК-Пирдоп проведе обучение по първа помощ

2018-09-13 17:05
 

Във връзка със Световния ден на първата помощ, който се отбелязва всяка година през втората събота от месец септември, членове на Български младежки червен кръст – Пирдоп, проведоха демонстрация сред жители на Пирдоп и служители на местни фирми и институции.

Демонстрацията беше с обучителен характер. Младите червенокръстци и техният ръководител Пенка Карамихова демонстрираха оказване на първа долекарска помощ на пострадал при едни от най-честите наранявания и инциденти. Обучението за служители на общинската администрация и гражданите се състоя в центъра на града. Беше пояснено как се оказва помощ при рани и охлузвания на крайници, направа на превръзка, реакция при задавяне или кръвотечение от носа, първа помощ при ухапвания от змия, при изгаряния и други. Младежите поясниха на присъстващите граждани как да помогнат на човек в нужда до пристигане на лекарски екип.

Младите червенокръстци бяха подготвили и раздадоха тематични флайери и листовки.

 

Добавена от: Иванка Господинова Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"