Броят на заразените с Ковид-19 в региона остава голям

 

Броят на регистрираните заразени с Ковид-19 в региона на Средногорието остава голям. Общият им брой е 110 човека. Най-много регистрирани заразени има в общините Пирдоп и Златица, където е най-многобройно населението, съответно 45  и 33 човека. Деветима от тях са настанени за болнично лечение. Регистрираните заразени в другите общини са: Мирково – 7 човека, Антон – 8 човека, Челопеч – 10 човека, Чавдар – 4 човека и Копривщица – 3 човека.

Към днешна дата в Ковид-отделението в МБАЛ-Пирдоп има настанени 23-ма болни и едно свободно легло, съобщи за „Средногорие Медия“ управителят на болницата д-р Юлия Димитрова. В същото време има 6 пациенти, които изчакват резултатите си от направените тестове.

Междувременно стана ясно, че кметът на община Пирдоп Ангел Геров е дал положителна проба за Ковид-19. Той самият се чувства добре и спазва домашна карантина.

От община Пирдоп съобщиха, че освен ежедневната дезинфекция в определени часове, е извършена и основна дезинфекция в сградата на общинската администрация. Служителите й работят на ротационен принцип. Обслужват се до двама души едновременно и работата на администрацията продължава при спазване на всички противоепидемични мерки. Предстои организирано тестване на служителите.

Публикувана на: 2020-11-27
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"