Читалище „Напредък” отбеляза 150-та си годишнина с концерт

2019-05-17 14:09
 

Самодейните състави към читалище „Напредък” в Пирдоп изнесоха тържествен концерт. Той беше част от програмата на „Влайкови дни 2019”. Концертът се състоя в читалищния салон и в него творческите колективи участваха с най-добрите си изпълнения. Спектакълът започна с химна на Пирдоп в изпълнение на Марияна Върбанова.

Водещи на концерта бяха Татяна Крънева и Димитър Стоянов. Те представиха кратка ретроспекция за развитието на културната институция.

От сцената се изявиха Модерен балет „Диамант” с ръководител Моника Бельова, вокална група „Астроида” с ръководител Цветина Грамова,  школи по пиано и китара с ръководители Николай Пефев и Милен Джуров, школа по спортни танци „Средногорие Данс” с ръководител Стойчо Соколов, вокална група за стари градски песни и шлагери „Средногорски славеи” с ръководител Кузман Кузманов, детски танцов състав „Илинден” с ръководители Моника Бельова и Илиян Николов, детска вокална група „Шарени мъниста” с ръководител Марияна Върбанова, детски танцов състав „Средногорска младост” с художествен ръководител Евгения Ралчева, клуб „Шарено хоро” с ръководител Евгения Ралчева, Мъжка вокална група „Нашенци” с ръководител Кузман Кузманов  и Смесен битов хор с ръководител маестро Кузман Кузманов.

Двучасовият концерт предизвика бурните аплодисменти на публиката.

В края на тържествената вечер кметът на община Пирдоп Ангел Геров поднесе цветя на ръководителите на съставите, връчи поздравителен адрес по случай юбилея на читалището и благодари на всички за участието. В края на събитието кметът Геров връчи и специален подарък от името на Община Пирдоп по повод годишнината на културната институция.

Пълен запис от концерта може да гледате на 18 май (събота) от 20:00 часа и на 19 май (неделя) от 18:00 часа по "Средногорие Медия".

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"