2018.09.24
понеделник
09:00
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Читалището в Златица откри седмицата на програмирането

Читалището в Златица откри седмицата на програмирането

Читалище “Христо Смирненски” в Златица спечели проект “Забавно програмиране с роботи Финч”. Зад инициативата за обучение на деца и младежи до 24 години стоят немската организация Haus des Stiftens, Techsoup Europe и Фондация за граждански инициативи. Стойността на проекта е 300 евро, с които читалищната библиотека е закупила 2 робота от типа “Финч” и софтуер за програмиране и управлението им. В инициативата участват още 14 държави от Европа.

Първата група ученици, които се включиха в проекта бяха петокласници от СУ “Св. Паисий Хилендарски” в Златица, които присъстваха на кратка лекция и демонстрация, свързани с програмирането на роботите. Шест ученика от първата група заявиха желанието си да посещават лекциите по програмиране, които ще се проведат през месец октомври. Те ще научат повече за как роботите се програмират и какви възможности имат.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-10-10 17:35
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"