Делегация от френски кметове посети Чавдар

2019-11-06 15:47
 

Голяма делегация от френски кметове на малки населени места посетиха община Чавдар. Кметовете са от френския регион Бургундия – Франш Конте. Припомняме, че в края на м.май село Чавдар отново беше посетено от малка френска делегация, която тогава проведе работна среща с ръководството на общината. Целта на посещението е обмен на добри практики между френски и български общини.

Сред делегатите от Франция вчера бяха Доминик Вериен – Сенатор от департамент Йон, Жан–Филип Солние–Ариги – Председател на междуобщинско обединение и регионален съветник към регион Бургундия – Франш Конте, Дьони Масо – член на Промишлената и търговска камара на департамент Йон, Жан Деноайе – Председател на Федерацията за водите в Пюизе, Тиери Брет – журналист, главен редактор на електронното издание „Прес – Евазион” и   Никола Мобек - Представител на Френското посолство.

Вчерашното работно посещение започна с традиционното посрещане със здравец, питка и сол. Около 80 френски гости се снимаха на моста при фонтаните в центъра на село Чавдар. Те бяха посрещнати от Пенчо Геров, все още действащ кмет и новоизбрания кмет на общината Григор Даулов. Двамата заедно приветстваха делегатите и ги поканиха в салона на читалище „Надежда“.

Пред гостите беше представена кратка музикално-танцова програма от млади самодейци. Григор Даулов накратко разказа на гостите за историята, населението и поминъка в село Чавдар. Той отчете и положителните резултати от получените европейски средства за развитието на общината.

Програмата на гостите продължи с посещение на Фолклорен център „Чавдар“ и църквата „Св.Архангел Михаил“. По-късно през деня групата посети и кокетната пекарна „Прованс“, където делегатите разгледаха и вкусиха от продукцията й.

Визитата продължи в местността „Св.Петка“, където гостите останаха силно впечатлени от  археологическия парк, където разгледаха експонатите и се запознаха с историята и древната култура, съществувала по тези земи. Гостите посетиха и храма „Св.Петка“. Визитата завърши с работен обяд.         

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Научно-популярен филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информациона емисия
 • 20:50 - Научно-популярен филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"