2019.01.16
сряда
14:30
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Копривщица остана без автобусен транспорт

Копривщица остана без автобусен транспорт

На 23 април община Копривщица осъмна без обществен транспорт. Фирмата, обслужваща линиите от и до София и гарата на Копривщица, прекрати договора. По техни обяснения, това се наложило поради икономически неизгодни причини. Искането към общината е за допълнителни средства в размер на 6000 лв., които не са предвидени в бюджета на общината.

В момента община Копривщица преговаря с превозвача, но не може да даде яснота кога ще бъде възстановен общественият транспорт. Спреният автобусен транспорт създава неудобство и за пътуващите с влаковете, защото гара Копривщица отстои на около 8 километра от града. Гарата обслужва спиращите пътнически влакове от подбалканската линия, които осигуряват удобен и евтин транспорт в посоките към София, Карлово, Варна и Бургас.

Засега превозвачът отказва да осигурява транспортни услуги само за отдалечената Копривщица. В останалата част от Средногорието автобусите ще се движат по разписание.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-04-24 14:30
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"