2019.07.18
четвъртък
14:34
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Копривщица стана снимачна площадка на филм за Пътя на коприната

Копривщица стана снимачна площадка на филм за Пътя на коприната

Екип на китайска телевизия засне филм за България във връзка с Пътя на коприната.  От Момчиловци през Пловдив екипът достигна и до Копривщица.  Домакините посрещнаха гостите по стар български обичай - с хляб и сол. Танцовите състави  „Усмивки„ от Копривщица и Стрелча   и децата от детски танцов състав „Копривщенски богородички“ поздравиха гостите. Екипът на китайската телевизия засне вълнуващи кадри  в Копривщица и отпътува за София.

Припомняме, че през 2016 год. се сключва търговско споразумение за изграждане на южния Път на коприната, който след Иран трябва да премине през Турция и България, и да се слее със северния Път на коприната и търговските потоци да продължат към цяла Западна Европа. Китай вече предостави 2 млрд. долара на Турция за изграждането на тунела под Босфора, който да свързва Мала Азия с Европа и по който да преминава бързия влак от Сундзъ. Скоростната жп магистрала Китай - Западна Европа през България трябва да съкрати със 7 дни превоза на товари и да увеличи многократно техния обем. Предвидено е средната скорост на влака да бъде 280 км./ч., а Китай е отделил за проекта 38 млрд. долара. През 2015г. премиерът Бойко Борисов беше в Китай и подписа Меморандум за нов "Път на коприната". Той беше подписан от още 15 страни.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-11-08 15:25
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"