2019.05.21
вторник
02:26
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Кукерски клуб „Хурса” отбеляза 10 годишен юбилей

Кукерски клуб „Хурса” отбеляза 10 годишен юбилей

На 9 март в Буново отбелязаха празника Сирни Заговезни. Множество жители и гости на селото се бяха събрали в двора на училището в очакване на кукерските групи. С бурни аплодисменти бяха посрещнати кукерите от клуб „Хурса” село Буново и кукерите от село Осетеново. Те дефилираха и показаха чудесните си костюми и маски. Празникът беше официално открит от председателя на читалището и кмета на селото.

Група „Камила” и група „Мечки” към кукерски клуб „Хурса” представиха своите сценки.

С бурни аплодисменти беше посрещнато представянето на гостуващата кукерска група от село Осетеново, община Павел Баня. Те дефилираха и представиха своите колоритни маски и костюми. Пресъздадоха и типични за празника народни обичаи.

Домакините отбелязаха десет годишния си юбилей със страшни маски и народните обичаи „Сватба” и „Заораване”.

За доброто настроение на публиката се погрижиха от Ансамбъл „Хоро” от гр. София, които представиха народни танци от различни краища на България.

Доброто настроение беше поддържано и от народната певицата Костадинка Танчева. Събитието продължи с всенародно веселие и извиването на дълги хора. Кулминацията на празника беше запалването на Заговезния огън.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-03-12 16:37
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"