2019.06.24
понеделник
20:26
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
На Ивановден в Челопеч къпаха млади майки

На Ивановден в Челопеч къпаха млади майки

Днес православната църква отбелязва деня на Свети Йоан Кръстител или Ивановден.

На този ден по стара традиция в Челопеч отбелязаха празника с ритуала по "Къпане на младоженци". Организатори на събитието бяха читалище "Труд и постоянство" и община Челопеч.

Множество жители и гости на Челопеч се събраха в центъра на селото. Там всички участници се хванаха на хоро, което премина в шествие до водите на река Воздол под звуците на местния оркестър.

На това място беше пресъздаден и ритуалът. В студените води за здраве и благополучие бяха изкъпани най-младите младоженци - самодейци от селото. Присъстващите също бяха поръсени с вода за здраве. Млади майки, родили в последната година, бяха уважени с подаръци.

Празникът завърши с дълго хоро на площада в Челопеч.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-01-07 16:25
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"