Наградиха дейци на културата в Пирдоп

 

В навечерието на най-светлия и най-български празник - Деня на славянската писменост и българската просвета и култура - 24 май, в салона на читалище „Напредък 1869" в гр. Пирдоп се състоя ежегодната тържествена церемония по награждаване на заслужили дейци на образованието и културата в община Пирдоп. Събитието бе част от „Влайкови дни 2023“.

Празнично приветствие поднесе кметът Ангел Геров. Той изрази своята благодарност към хората, посветили живота си на развитието и съхраняването на духовността и българщината в община Пирдоп.

/Приветствие Геров/

Последва връчването на годишните награди на изявени учители, самодейци и деятели на културата. Наградите връчиха кметът Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев.

По предложение на педагогическите съвети Община Пирдоп удостои с отличието „Учител на 2023 година" Стилияна Мишева - старши учител в ДГ “Пека и Карло Чоконяни”, Виолета Радоева - старши преподавател в НУ “Тодор Влайков”, Петя Спасова - главен учител в СУ “Саво Савов”, Петя Анева - зам.-директор по учебно-производствена дейност в ПГТХТ “Н. Димов” и Емилия Азманова - преподавател в ПГМЕ – Пирдоп.

По предложение на читалищните колективи Община Пирдоп присъди наградата "Културен деец на 2023 година" на Павлина Божкова-Лалова - НЧ “Напредък 1869”, гр. Пирдоп и Мария Рашкова - НЧ “Светлина 1910”, с. Душанци. Благодарствена грамота за дългогодишен принос в развитието на читалищната и културна дейност в община Пирдоп и по повод 80-годишния й юбилей бе връчена на Кера Кюрчиева.

За висок професионализъм, обективност и активна журналистическа дейност, бяха наградени регионалните медии в. „Регион“, в. „Камбана“ и ТВ „Средногорие Медия“.

Кулминацията на тържествената вечер бе удостояването с високата награда "Даскал Тодор Пирдопски" на заслужили педагози от община Пирдоп. По решение на общинския съвет, тази година неин носител стана Райна Ботева, за дългогодишната й цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета, наградата й бе връчена от Васил Кафеджиев.

Вечерта продължи с поздравителен концерт на Силвия Кацарова, която изпълни най-обичаните си песни.

Празничната вечер завърши с изискан коктейл, даден от кмета Ангел Геров за дейците на образованието и културата.

Публикувана на: 2023-05-25
Добавена от: Нонка Клюнчева
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"