2019.07.18
четвъртък
14:02
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Областният управител се срещна с новия китайски посланик

Областният управител се срещна с новия китайски посланик

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров е първият политик, с когото се срещна новоназначеният посланик на Китайската народна република Н.Пр. Дун Сяодзюн.  По време на срещата двамата отбелязаха ползотворното сътрудничество между Софийска област и китайските провинции Джянси и Хубей. Те бяха категорични, че успешното сътрудничество трябва да се разширява.

Областният управител благодари на посланика за съдействието при сключване на споразумението с провинция Джянси, по силата на което пет ученици от Софийска област ще учат в китайски университети. Тодоров акцентира и върху това, че в общините Сливница и Челопеч вече се изучава китайски език и има огромен интерес към запознаване с китайската култура.

Той покани китайския посланик да бъде гост на тържественото отбелязване в Копривщица на 143-та годишнина от избухването на Априлското въстание. От своя страна посланик  Дун Сяодзюн му отправи покана да присъства на събитието по повод встъпването му в длъжност.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-04-10 16:03
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"