2019.07.18
четвъртък
14:45
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Отец Недко благодари за реставрацията на иконостаса в Пирдоп

Отец Недко благодари за реставрацията на иконостаса в Пирдоп

След поредица от материали и коментари в социалните мрежи за това, че община Пирдоп е допуснала некачествена реставрация на иконостаса в църквата „Свето Успение Богородично” в Пирдоп, ставрофорен свещеноиконом Недко Бръмбаров опроверга подобни изказвания като изпрати официална благодарност до общинското ръководство. В писмото се изказва благодарност за оказаното съдействие и подкрепа за съхраняването на иконостаса, спасяването му от дървояди и почистването на част от иконите. Отец Недко заявява, че дърворезбата вече е обработена против дървояди и една пирдопска реликва е спасена. С писмото си свещеникът обръща внимание на проявената съпричастност и се разграничава от „клеветите и хулите на хора, които нямат нищо общо с Пирдоп и с храма“.

Отец Недко Бръмбаров напомня, че заслугата уникалният иконостас да бъде спасен от унищожение е на дарителя „Аурубис България” и община Пирдоп.

 

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-07-10 16:18
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"