2019.09.21
събота
03:32
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Откриха реновираната чешма на Граматник

Откриха реновираната чешма на Граматник

На 10 юни се състоя официална церемония по откриването на ремонтираната чешма в местността „Граматник” край Душанци. Присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, кметът на Душанци Валентин Петров, ръководство и членове на Ротари клуб Пирдоп, които инициираха и извършиха ремонта.

Президентът на Ротари клуб Пирдоп Петър Чобанов приветства присъстващите и разказа историята на проекта. Стана ясно, че идеята е възникнала преди три години при предишно ръководство на клуба. От месец ноември миналата година, под ръководството на Чобанов, започва реконструкцията на водопровода. Направено е наново водохващането от извора, сменен е водопровода по трасето на повече от километър и половина и е съградена нова чешма до съществуващата. Така сега има голяма чешма с три чучура и голям дебит на водата. Изградени са алеи. Дървени огради и цветни кашпи, дело на кмета на Душанци, правят мястото още по-приветливо. Излети са и постаменти, на които в бъдеще кметството в Душанци ще направи навеси и други подобрения. Чобанов благодари на всички, включили се в инициативата и подкрепили финансово проекта. Кметът Геров също благодари и обеща общинското ръководство и кметството да стопанисват и поддържат обекта и околността. Той заяви, че тази вода е най-добрата в района и призова гражданите да пазят съграденото.

Отец Недко Бръмбаров и неговият син – йеромонах Нестор, отслужиха тържествен водосвет и осветиха новата придобивка. Те поръсиха присъстващите за здраве и благоденствие. Ръководствата на Ротари клуб Пирдоп и община Пирдоп се поздравиха за добре свършената работа и пожелаха чешмата и обособения парк да се ползват със здраве.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-06-11 15:55
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"