ОУ-Чавдар призовава за даряване на книги

 

На 14 февруари, освен традиционните празници Трифон Зарезан по стар стил, св. Валентин и църковния празник Успение на св. Кирил Славянобългарски, се отбелязва и Международния ден на даряването на книги.

По повод наближаващата дата ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Чавдар организира акция за дарители. Всеки, който желае може да направи дарение за обогатяване на училищния книжен фонд. Това съобщиха от училището в социалната мрежа. Дарените книги ще бъдат предоставени на учениците в библиотеката на читателския кът в училището. На нарочно събитие на самия 14 февруари във фоайето на учебното заведение ще се състои кратка церемония за благодарност към дарителите, които ще получат символични подаръци – книгоразделители.

Припомняме, че Международният ден на даряването на книги се чества за пръв път през 2012 година. Идеята била на 6 годишно момче, което искало книгите да бъдат достъпни за всички деца, дори за тези, които нямат възможност да си закупят. Към момента 44 държави подкрепят инициативата. В България денят ще се отбележи за седми пореден път. Чрез инициативата дарителите се превръщат в посланици на четенето, изтъкват важността на книгите и четенето като част от формалното и неформално образование, споделят любовта си към книгите.

 

Публикувана на: 2024-02-09
Добавена от: Иванка Господинова
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"