2019.02.22
петък
02:29
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Първо място за зрелостници от СУ Пирдоп в ИТ сферата

Първо място за зрелостници от СУ Пирдоп в ИТ сферата

На 12 и 13 май тази година в Търговище се проведе Националната олимпиада по информационни технологии. В надпреварата участваха проекти на ученици от цялата страна от специализирани природо-математически гимназии и общообразователни училища.

От всички училища в Софийска област до Национален кръг на олимпиадата бяха допуснати само 3 проекта - и трите са на СУ „Саво Савов“.

За поредна година училището и неговите възпитаници доказаха своята класа.

В категория „Мултимедийни приложения” за ученици от девети до дванадесети клас първо място заслужено спечелиха зрелостничките на пирдопската гимназия Радина Христозова и Айлин Али. Те защитиха проекта си „Програмирай с Мая“ и получиха най-високия резултат – 94 точки. Научен ръководител на екипа е преподавателят Донка Чардакова.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-05-16 17:29
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"